......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δ. Καπράνος

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποφυλακίστηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, κατηγορούμενος στην υπόθεση αγοράς δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο το 2006. Το Συμβούλιο Εφετών αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.


Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Δ. Καπράνος.
Ο Δ. Καπράνος, που ήταν προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2011, στην αίτηση που είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο για να αποφυλακιστεί, υποστήριζε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, αφού πλέον δεν έχει τη θέση του στο ταμείο, ενώ επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για την αγορά από το ταμείο δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2006. Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, βαρύνεται με τέσσερις κακουργηματικές πράξεις, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως το δομημένο ομόλογο δεν προκάλεσε ζημιά στο Ταμείο, καθώς πωλήθηκε σε ποσό λίγο παραπάνω από αυτό που δαπανήθηκε για την αγορά του.

___________________
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr,  Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου