......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ελλάδα: Απαισιόδοξοι και δυστυχισμένοι λόγω οικονομικής κρίσης

Ειδήσεις

σύμφωνα με σειρά ερευνών των τελευταίων εβδομάδων
Δυστυχισμένοι, απογοητευμένοι, σκληρά εργαζόμενοι, χωρίς επαγγελματική προοπτική και με τάσεις φυγής από τον τόπο τους είναι οι έλληνες σύμφωνα με έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) η Ελλάδα κατέλαβε την 29η θέση, με συνολική βαθμολογία 39,35 μονάδες, δηλαδή χαμηλότερα από τη βάση του 50, για το βιοτικό επίπεδο μεταξύ 34 κρατών – μελών του. Η Ελλάδα τοποθετήθηκε ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Σλοβακία, με επιμέρους βαθμολογία 0,7 στην εργασία και 3,8 στα εισοδήματα αντί του 10 που είναι η υψηλότερη βαθμολογία.
Όπως έδειξαν τα στοιχεία έρευνας της Gallup, η Ελλάδα κατέλαβε την 4ηθέση ανάμεσα στις 10 πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα βρέθηκε μόλις μια θέση πάνω από τη Συρία, η οποία μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο.
Η Gallup μέτρησε τα αρνητικά συναισθήματα πολιτών σε 138 χώρες το 2013 ρωτώντας τους «αν την προηγούμενη μέρα ένιωσαν θυμό, λύπη, άγχος, φυσικό πόνο ή ανησυχία».
Απαισιόδοξα είναι και τα συμπεράσματα της μελέτης που πραγματοποίησε η Endeavor Greece.
Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η Ελλάδα έχασε συνολικά 1.000.000 θέσεις εργασίας στη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων. Με τον σημερινό ρυθμό και το μίγμα δημιουργίας επιχειρήσεων (περίπου 40.000 κάθε χρόνο, με μόνο 10% να επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και μόνο 1% να επιδεικνύει σημαντική ανάπτυξη), η Ελλάδα θα χρειαστεί 25 χρόνια για να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται.
Σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, οι ρουμάνοι είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη, στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι έλληνες, οι ούγγροι στην τρίτη και οι βούλγαροι και οι κροάτες στην τέταρτη θέση.
Για τους έλληνες η σκληρή εργασία δεν εξαργυρώνεται με διακοπές καθώς σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του ΙΝ.ΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών), το 75% των ελλήνων δεν θα κάνει διακοπές για οικονομικούς λόγους.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ VOA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου