......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το Παίδων δεν χειρουργεί ανασφάλιστο παιδί 2,5 ετών για 300 ευρώ!!!

ΕΛΛΑΔΑ 2014 - ΚΡΑΤΟΣ // ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ;

Αναλγησία!!!


Το ποσό των 300 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε εγχείρηση ενός παιδιού 2,5 ετών, ζητά το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού από την οικογένεια του, που είναι ανασφάλιστη. Το περιστατικό γνωστοποίησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας.
Αν και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας οι ανασφάλιστοι πολίτες δικαιούνται δωρεάν νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, οι γονείς του μικρού παιδιού παρόλο που έκαναν την απαραίτητη διαδικασία συνάντησαν την άρνηση του νοσοκομείο να νοσηλέψει το παιδί. Μάλιστα το παιδί επρόκειτο να χειρουργηθεί στις 8-12-14.
Σε ερώτηση εθελοντή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για το ζήτημα προς τον στον ιατρικό διευθυντή που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία των τριμελών επιτροπών, η απάντηση ήταν ότι αν και έχουν περάσει 6 μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου, δεν έχει εγκριθεί κανένα αίτημα ανασφάλιστου πολίτη και δεν πρόκειται να εγκριθεί κανένα.
Αιτία όπως είπε είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει σε επιστολή που έστειλε το ΔΣ του νοσοκομείου στις 10-11-2014 και ζητά διευκρινίσεις σε δύο ερωτήματα: Πρώτον, στο ποιος θα αναλάβει την έρευνα για το εάν τα παιδιά είναι όντως ανασφάλιστα και δεύτερον, στο αν θα τους δώσει ο υπουργός χρήματα για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφάλιστων παιδιών εφόσον το νοσοκομείο δεν έχει, γιατί είναι ήδη χρεωμένο.
Όταν τότε ο εθελοντής του Κοινωνικού Ιατρείου ρώτησε τον αρμόδιο αν θα εγκρίνει τη νοσηλεία παιδιού που πιθανόν να έρθει στο νοσοκομείο με καρκίνο, η απάντηση ήταν αποστομωτική, καθώς εκείνος είπε: «Αν ο υπουργός δεν μας δώσει χρήματα, όχι!»
«Έξι μήνες μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του σχετικού εν ισχύι νόμου, και ενώ ο Υπουργός Υγείας επανειλημμένα και κατηγορηματικά διαψεύδει εμάς αλλά και άλλους φορείς που καταγγέλλουν ότι οι ανασφάλιστοι συνεχίζουν να είναι αποκομμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Υπουργείο Υγείας θέτει καθημερινά σε κίνδυνο ζωές ακόμα και μικρών παιδιών, λόγω των κλειστών προϋπολογισμών που έχει επιβάλει στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από μέρους του για το εάν οι τριμελείς επιτροπές συνεδριάζουν ή όχι», αναφέρει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στην ανακοίνωση του.
«Θα απαντήσει το Υπουργείο Υγείας για όλα τα παραπάνω; Θα επέμβει εισαγγελέας επιτέλους να ελέγξει τις καταγγελίες;», καταλήγει το Κοινωνικό Ιατρείο.
~~~~~~~~~~
TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου