......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

«Η ακραία φτώχεια στον ελληνικό πληθυσμό έχει αυξηθεί από 2,2% το 2009 σε 15% το 2015, και 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι- στα 11 εκατ. του πληθυσμού ζούνε σήμερα σε συνθήκες κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας»

«Καταιγιστικό» CNBC για Ελλάδα: Η κρίση δεν έχει τελειώσει – Κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα πια


Με την Ευρώπη να είναι αντιμέτωπη με κρίσεις, όπως το προσφυγικό, η οικονομική επιβράδυνση, η πολιτική αποσύνθεση μετά την ψηφοφορία για το Brexit είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι η Ελλάδα κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

«Ένα χρόνο μετά τις βασανιστικές διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο διάσωσης και μετά από ένα νέο μνημόνιο, η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει να είναι μοιρασμένη σε αυτούς που υποφέρουν και σε αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι μέσα από αυτή τη δύσκολη συγκυρία» προσθέτει ο δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι η ζωή πλέον έχει γίνει δύσκολη για τους απλούς Έλληνες λόγω των περικοπών και της ανεργίας.
«Κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα πια. Υπάρχει μια γενικότερη παραίτηση. Οι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στις οικογένειές τους και παλεύουν μόνο για την οικογενειακή επιβίωση» σχολιάζει για το τίμημα που είχε η κρίση στην ελληνική κοινωνία, ο Ευάγγελος Κυριμλής, που εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση, έχοντας επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη μετά από εργασία στο Λονδίνο.
Το CNBC παραθέτει τα βασικά οικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία υπογραμμίζουν την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας ωστόσο, σχολιάζει πάντως ότι τα τελευταία στοιχεία ΑΕΠ δίνουν μια ελπίδα χάρη στην μικρή αύξηση το β΄τρίμηνο.
Τέλος, συμπληρώνει ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην έρευνα της DiaNEOsis τον Ιούνιο που κατέδειξε ότι πολλοί Ελληνες μόλις και μετά βίας τα βγάζουν.
«Η ακραία φτώχεια στον ελληνικό πληθυσμό έχει αυξηθεί από 2,2% το 2009 σε 15% το 2015, και 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι- στα 11 εκατ. του πληθυσμού ζούνε σήμερα σε συνθήκες κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας», τονίζεται.

____________
http://thecaller.gr/oikonomia/108852kataigistiko/



Πάνος Αϊβαλής Παρά όπως λέει το δημοσίευμα, «Η ακραία φτώχεια στον ελληνικό πληθυσμό έχει αυξηθεί από 2,2% το 2009 σε 15% το 2015, και 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι- στα 11 εκατ. του πληθυσμού ζούνε σήμερα σε συνθήκες κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας», οι Έλληνες αγκάλιασαν με αγάπη και προσφέρουν από το υστέρημά τους στους συνανθρώπους μας που έχασαν την πατρίδα τους και βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.... αυτός είναι ο Έλληνας διαχρονικά και είμαστε περήφανοι για τις αξίες που κρατά ο λαός αλλά και για την στάση ζωής του να παραμένει βαθιά Άνθρωπος το α με κεφαλαίο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου